Sådan vælger du det rigtige træ til din have

Der er så mange forskellige typer træer, at man nogle gange bogstaveligt talt ikke kan se skoven for træerne. I denne blog kan du læse nogle tips til, hvordan du bedst afgør, hvilket træ der er bedst til din have.

At vælge den rigtige størrelse
Først er det vigtigt at bestemme, hvor stort træet skal være. Dette afhænger selvfølgelig af størrelsen på din have. Har du en lille have, er det en god idé at vælge et lille træ, for med et stort træ mister du straks al pladsen. Vælg derfor et lille træ såsom en bonsai. En person med en større have kan derimod vælge større træsorter og endda plante flere eksemplarer.

Formålet med træet
Når du skal vælge træ, er det desuden vigtigt at overveje, hvilket formål du køber træet til. Vil du for eksempel have et dekorativt træ? Så kan du for eksempel gå efter et træ, der blomstrer smukt forår og sommer. Eller har du en meget solrig have og ønsker du et træ, der giver læ? Så vælg et træ med en bred krone, for det giver meget skygge. Endelig kan du også gå efter et træ, der giver dig frisk frugt. Hvem drømmer ikke om at spise et superfrisk saftigt æble eller pære fra egen have hver dag?

Share Post:

About Author

Bjarne Jensen

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!

Leave a Reply

Your email address will not be published.